Elintarvike- ja viljateollisuudessa syntyy suuria määriä syttyvää pölyä. Lisäksi kaikki prosessiin liittyvät tuotteet – esimerkiksi tärkkelys ja sokerit – aiheuttavat pienessä hiukkaskoossa jatkuvan räjähdysvaaran. KST-arvot vaihtelevat asteikon laidasta laitaan. Tähän teollisuudenalaan liittyy lisäksi erityisiä haasteita, sillä räjähdyksensuojausjärjestelmät on usein asennettava erityisiä menetelmiä käyttäen, jotta lopputulos täyttää tuotteille kuten elintarvikelisäaineille ja maitojauheelle asetetut puhtausvaatimukset.
Oikean räjähdyksensuojausjärjestelmän valitseminen
Räjähdyksensuojausjärjestelmä perustuu yleensä joko tuuletukseen, eristämiseen tai tukahduttamiseen. Viereistä kaaviosta näet, millainen järjestelmä suojaa sinun kohdettasi parhaiten.
Oletko huolissasi laitoksesi räjähdysvaarasta?
Pyydä asiantuntijan mielipide jo tänään!